Főoldal » Programok » Átadták a megújult Fürdő Hotelt
Átadták a megújult Fürdő Hotelt

A három csillagos, önkormányzati tulajdonú, ám a fürdő üzemeltetésében lévő hotelt ünnepélyes szalagátvágással avatta fel Manninger Jenő kormánypárti országgyűlési képviselő, Novák Ferenc polgármester és Cziráki László fürdőigazgató. A létesítményt megáldotta dr. Háda László római katolikus plébános és Hella Ferenc református lelkész. Utóbbiak közösségének a hotel az eddigi időszakban istentiszteletük helyszínéül is szolgált.

Novák Ferenc polgármester rámutatott: a kormány a hotel felújítását 103 millió forinttal támogatta, a teljes átalakításhoz azonban önkormányzati forrásokra is szükség volt, melyet a város hitel felvételével finanszírozott.

-       Törekedni kell arra, hogy a fürdő mellett Zalakaros más területeket is fejlesszen, minden területen a legfontosabb a minőségi előrelépés – jelezte. – A hotel átalakítása is ebbe az irányba mutat. Sikerült olyan belső és külső korszerűsítést végrehajtani, mellyel a hotel versenyképes lehet a szállodai piacon.

Manninger Jenő a folyamatos fejlesztéseket emelte ki Zalakaros tekintetében. Hangsúlyozta: a város mind több minőségi szolgáltatást és kikapcsolódási lehetőséget tud nyújtani.

A felújítás részleteit Cziráki László ismertette. Elmondta: a hotelnek 23 szobája van, ezek közel hatvan vendéget tudnak fogadni. Megújult az étterem, a konyha, felújították a szobákat, új bútorzattal látták el azokat. Megújultak a folyosók, a járófelületek, a gépészet, teljes felújításon esett át a konyha és a hotel mellett elektromosautó-töltőt is létesítettek.

-       Az önkormányzati hotelünk helyzeti előnye: a városközponti fekvése, panorámája,  fürdőhöz való közelsége, a mellette a jövőben megépülő Gyógyhelyi központ és az ott szervezett konferenciák,rendezvények révén stabil vendégkört tud biztosítani reményeink szerint, és alkalmassá teszi a hotelt arra is, hogy megállja helyét a háromcsillagos szállodák versenyében – mondta Czirákiné Pakulár Judit turizmusért felelős alpolgármester.

A felújított hotelbe az első vendégek már meg is érkeztek, a megújult épület fogadtatása egyöntetűen pozitív volt részükről.