Főoldal » Programok » Átadták a Karos Korzót
Átadták a Karos Korzót

Az ünnepségen részt vett dr. Sifter Rózsa, a Zala megyei kormányhivatal vezetője, Manninger Jenő térségi kormánypárti országgyűlési képviselő és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.

Ahogyan Novák Ferenc polgármester fogalmazott: a központ GINOP-pályázat segítségével épülhetett meg, projektpartnerként az MTÜ vett részt a munkákban, valamint Magyarország Kormánya részesítette többlet támogatásban a várost.

- Az új gyógyhelyi központ több elemből áll, nemcsak a látogatóközpont és a központi tér a aszökőkúttal, de része a beruházásnak a napozó és fitness park, a rekortán futópála, az ivókút, a szökőkút és az elektromos kerékpártöltő állomás is - mutatott rá, hozzátéve: a város bízik abban, hogy az új fejlesztés segít a turisztikai szezon meghosszabbításában és a helyi vállalkozások lehetőségeinek bővítésében, ugyanakkor tényleges tere lehet a városban élők találkozásainak is.

Zalakaros turizmusban betöltött szerepéről és a további lehetőségeiről szólt Könnyid László.

Elmondta: Zalakaros büszke lehet eddigi eredményeire, pozícióinak megtartására, arra pedig kiváltképp, hogy a belföldi turizmus terén a nyári időszakban a fürdőváros statisztikai adatai az országos átlag felett állnak.  

Júliusban több mint 5,2 millió vendégéjszakát jegyezhet az ország. Zalakaros maga az újranyitást követően június végig 50 ezer vendégéjszakát jegyezhet, az ide látogatók 160 ezer vendégéjszakát töltöttek a szállodákban. Zalakaros az ország legjobb 10 turisztikai települése között szerepel, olyanok között és mellett, akik az egészségturizmusra építhetnek a következő időszakban. Rámutatott: a kormány a közelmúltban elfogadta a nemzeti turizmusfejlesztési stratégiát, s ebben az egészségturizmus kiemelt szerepet kapott, így Zalakaros számára is új lehetőségek nyílhatnak a jövőben.

Manninger Jenő a város elmúlt húsz éves, nagy ívű fejlődését emelte ki, melyek között számos fejlesztés szolgálja a fiatalok, családosok érdekeit. 

- Tette mindezt a város úgy - hangsúlyozta -, hogy közben sikerült megőriznie természetes megjelenését, tágas tereit, parkjait, igényes környezetét.

A beszédeket követően a szalagátvágással jelképesen is átadták az épületet és környezetét rendeltetésének, a szalagot Könnyid László, Sifter Rózsa, Manninger Jenő, Novák Ferenc, valamint a kivitelező Szabadics Zrt. területi vezetője, Szabadics Roland vágta át.

Az átadást ünnepi műsor is kísérte, melyen a Bojtár népzenei együttes, Mérei Gabriella színművésznő és Dömötör Anita hárfaművész működött közre.