Főoldal » Programok » A rendőröket köszöntötték
A rendőröket köszöntötték

A rendőrség védőszentjének tiszteletére rendezett ünnepség városunkban 2011 óta hagyomány, a rendezvénynek ezúttal a Civil Ház adott otthont.

A polgármester köszöntőjében megemlékezett arról, hogy éppen 25 évvel ezelőtt adták át Zalakaroson a rendőrős épületét, a volt körzeti megbízotti szolgálati hely átépítését követően.

Hangsúlyozta: ahogyan minden település, úgy Zalakaros számára is az egyik legfontosabb szempont, hogy biztonságos legyen. Üdülőváros lévén, ez az igény fokozottabban jelentkezik azonban. 

Az, hogy városunkat a nyugalom, a biztonság szigetének nevezik a turisták, jól mutatja, hogy a rendőrség remekül végzi munkáját.

Jelezte: az önkormányzat a lehető legtöbb eszközzel igyekszik támogatni az őrs munkáját. A város rendelkezik rendőri szolgálati lakással, támogatja a rendőrök letelepedését, anyagi támogatást nyújt a közbiztonságért dolgozó, a rendőrség munkájához kapcsolódó alapítványnak. Minden évben támogatják a fürdőn működő bűnmegelőzési irodát. Kiemelten fontosnak tartotta a polgármester a 2011. december elején átadott térfigyelő rendszert, melyet a Zrínyi u. 2. szám alá telepítettek.

- A kamerarendszernek óriási visszatartó ereje van, ezért jövőre tovább kívánjuk fejleszteni, bővíteni azt – hangsúlyozta Novák Ferenc. Hozzátette: a rendőrökre mint közösségre is számíthat Zalakaros, legyen szó főzőversenyről, focibajnokságról, egyéb rendezvényekről.

Számíthat a rendőrségre az iskola az iskolarendőri program keretében, a turisztikai egyesület rendezvényeinek biztosításában, az idősebb generáció, akiknek személy- és vagyonvédelmük érdekében kiemelten tartanak előadásokat, juttatnak el hozzájuk szórólapokat.

Elmondta: az önkormányzat tervei között szerepet az őrs parkolójának bővítése, az épület fűtés korszerűsítése és távolabbi, de kiemelt egy új őrs épület átadása is.